מתכון מעולה ושווה ביותר שהכינה לנו ניקי. הילדים מתלהבים ומחסלים. התוצאה הסופית מושלמת והנקניקיות ללא חומרים משמרים. אפשר להכין הרבה ולהקפיא ☺
נקניקייה בלחמניה – 18 יחידות
מצרכים:
- 500 ג’ קמח רגיל (שלוש וחצי + כף נוספת)
- חצי שקית שמרים טריים
- כף גדושה סוכר
- כפית גדושה מלח
- 80 מ”ל שמן (שליש כוס)
- 230 מ”ל מי ברז (כוס פחות טיפונת)
- נקניקיות ללא חומרים משמרים של יחיעם
- ביצה טרופה
- שומשום
איך מכינים:
לקצוץ בצל ולטגן עד שנהיה שקוף
- לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
- לחלק את הבצק ל 18 יחידות, לרדד לאליפסה ולגלגל לגליל. אחרי שכל הגלילים מוכנים לגלגל כל גליל לגליל דק ומאורך. זה אמור להיות פי 4 מגודל הנקניקייה.
- ללפף כל גליל על הנקניקייה ולחתוך שאריות. תשאירו קצוות זה לא צריך להגיע ממש עד הסוף.
- להתפיח כ 15 דקות. בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.
- להבריש עם ביצה ולפזר שומשום, לאפות כ 15 – 20 דקות או עד שמזהיב.
למתכון המקורי: