מרק אפונה וקבנוס
מרק עשיר ומפנק שהוא ארוחה שלימה!
מה צריך:
כוס וחצי אפונה יבשה
בצל גדול חתוך לקוביות
קבנוס של יחיעם
2 שיני שום / אבקת שום
בטטה בינונית מגורדת בפומפיה
2 ליטר מים
חצי כוס כמון
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח
איך מכינים:
- מטגנים בסיר את הבצל עם מעט שמן ומלח עד להזהבה
- מוסיפים פרוסות מחצי קבנוס ומטגנים קלות
- מוסיפים את הבטטה והשום לסיר לטיגון קצר
- מוסיפים מים ותבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהאפונה רכה
- טוחנים את המרק עם בלנדר, אם סמיך מדי לטעמכם, ניתן להוסיף מים
הגשה:
מגישים בצלחת מתאימה ומקשטים עם פרוסות הקבנוס ועירית קצוצה
בתיאבון.
עוד מתכון נפלא של אביבה מוסטקי, בעלת קייטרינג אביביות