מתכון נפלא וקל להכנה, היכול להתאים לארוחת צהריים או ערב קלילה ולפיקניקים ואירוח מחוץ לבית.
נקניקיות עגל בשרניות של "מעדני יחיעם" מתאימות לצלייה על מחבת ועל האש, מוגשות בגירסה שהילדים יאהבו במיוחד.

מצרכים (ל- 7 מנות):

חבילת נקניקיות לגריל  משובחות "מעדני יחיעם" (450 גר')

שמן לטיגון עמוק

לבלילה:

1 כוס קמח רגיל

1 כוס קמח תירס

1/2 כוס קוואקר

1/2 כוס חלב קוקוס או מים

2 ביצים קטנות

1 כף גדושה שמן זית

1 כף סילאן

1 כף חרדל

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

להגשה:

מקלות/שיפודי עץ (לא חובה)

קטשופ

מיונז

אופן ההכנה:

משפדים (ניתן לדלג על שלב "השיפוד").

בעזרת מטרפה ידנית או מזלג מערבבים את כל מרכיבי הבלילה עד לקבלת מרקם אחיד וללא גושים. מומלץ להעביר את הבלילה לכלי גבוה ולהניח בצד כרבע שעה.

מייבשים היטב את הנקניקיות בנייר ניגוב. טובלים כל נקניקיה בבלילה עד לעטיפה מלאה.

מטגנים בשמן שחומם מראש עד להזהבה מכל הכיוונים, מקפידים שהשיפוד יישאר מחוץ למחבת.

סופגים את השמן ומגישים לצד קטשופ/מיונז/חרדל. ניתן להגיש לצד המנה גם "סלט תאילנדי" של גזר מגורד, עגבניות שרי, קשיו, ג'ינג'ר, רוטב סויה מלח ולימון.

בתאבון

 

צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

המתכון בשיתוף עם אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה. בעלת הטור הקולינרי sweet weekend באתר המתכונים www.foodpage.co.il/category/sweet-weekend foodpage

 

 

 

 

 

 

 

 

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף