לחם ציידים הינו ככר לחם המכיל את כל מרכיבי המזון הדרושים לארוחת צהריים מזינה. מקורו של הלחם בציידי אירופה שהיו מעשנים או כובשים את הבשרים על מנת שלא יתקלקלו, והיו מכניסים לתוך הלחם ירקות אפויים ומטבלים.

מצרכים (ל – 4 מנות):

4 לחמניות שלמות (לא לחמניות קלועות) רצוי ארוכות.
5 פרוסות נקניק פרושוטו יחיעם
5 פרוסות נקניק קורנדביף יחיעם
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 כף טפנד ממרח זיתים שחורים

אופן ההכנה:

חותכים בכל לחמניה את צד "הנשיקה" ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה, מניחים בצד.
מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפלים ולאחר דקה גם את העגבניות. מטגנים כ- 10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות. מניחים בצד.
מוציאים את הנקניקים מהאריזה וממלאים שכבה של כחצי גובה בתוך הלחמניה. מסדרים הכל בשכבות יפות ואפשר להשתמש במספר סוגים של נקניקים אהובים. לאחר המילוי הנקניקים, מכניסים פנימה את הירקות שטוגנו, לאט לאט ובזהירות. לאחר המילוי, מחברים מחדש את הקצה של הלחמניה ועוטפים הכל בנייר אפיה. מהדקים וקושרים עם חוט חזק.
מניחים בתבנית ועליה מניחים משקולת כבדה כמו כלי חרס (חשוב שיהיה עמיד לחום).
מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי בחום 120 מעלות.
לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך לבית הספר. ניתן לשמור במקרר.

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף