שעועית ירוקה מוקפצת עם נקניקיות קרקובר
המצרכים (5 מנות):
- חבילת שעועית ירוקה שלמה עדינה.
- חבילת נקניקיות קרקובר של מעדני יחיעם חתוכות לטבעות.
- 2 כפות שמן קנולה.
- 5 שיני שום קצוצות.
- ½ כפית ג’ינג’ר מגורד.
- 3 כפות רוטב סויה.
- כף רוטב טריאקי.
- כפית סוכר חום.
- נגיעת שמן שומשום.
- שומשום קלוי.
אופן ההכנה:
- לבשל את השעועית הירוקה למשך כ- 3-4 דקות לאחר רתיחה, לסנן ולשטוף במים קרים בכדי לעצור את הבישול (ניתן גם להניח במי קרח).
- לחמם את שמן הקנולה בווק, להוסיף את הנקניקיות ולטגן 2-3 דקות.
- להוסיף את השום והג’ינג’ר ולהמשיך להקפיץ כדקה.
- להוסיף את השעועית הירוקה, רוטב הסויה, הטריאקי, הסוכר החום ושמן השומשום (ממש כמה טיפות בודדות), ולהמשיך להקפיץ היטב למשך כ- 5 דקות או עד שמוכן.
בינתיים לקלות מעט במחבת נפרדת את השומשום ולפזר מעל.