פוקצ’ה עם כתף בקר מפולפל וירקות
המצרכים (4 מנות):
הבצק:
- ½ ק”ג קמח פיצה/פוקצ’ה.
- כף שמרים יבשים.
- כף סוכר.
- ¼ כוס שמן זית.
- ½ כפית מלח.
- כוס מים (לפי הצורך).
התוספות:
- חבילת כתף בקר מפולפל של מעדני יחיעם חתוך גס.
- רצועות בצל סגול.
- עגבניות שרי חצויות.
- רצועות פלפלים.
- זיתי קלמטה.
- שיני שום פרוסות.
- שמן זית לזילוף.
- מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- לערבל את הקמח עם השמרים היבשים והסוכר.
- להוסיף את שמן הזית ואת המים באיטיות ובהדרגה תוך כדי ערבול למשך כ- 5-6 דקות.
- להוסיף לבסוף את המלח ולערבל עוד כ- 2-3 דקות.
- להוציא את הבצק מקערת המיקסר ולהניח בקערה מכוסה במגבת להתפחה של כשעה.
- ללוש מעט את הבצק ולהוריד את נפחו, לשמן מעט בשמן זית ולהתפיח שוב כחצי שעה מכוסה.
- לחלק את הבצק לכדורים שווים (בגודל שרוצים את הפוקצ’ות בעיקרון) ומעצבים לצורת פוקצ’ה בידיים משומנות.
- להניח את הפוקצ’ות בתבנית עם נייר אפייה משומן, ליצור גומות ולהניח את התוספות.
- לזלף מעט שמן זית מלמעלה ולהכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות.