סלט פסטה עם פסטרמה של פעם
סלט פסטה בסגנון איטלקי בתוספת חתיכות פסטרמה של פעם של מעדני יחיעם
מצרכים למתכון (6 מנות/יחידות, 217 גרם למנהיחידה)
פסטה מסולסלת – אריזת ניילון (500 גרם)
עגבניות שרי – 1/4 חבילה – סה”כ (250 גרם), אפשר מכמה צבעים.
עגבניות מיובשות – 7 גדלים ממוצעים – סה”כ (35 גרם), 6-8 יחידות קצוצות.
פלפל אדום – 1/2 יחידה בינונית – סה”כ (93 גרם), קלוי.
פלפל ירוק – 1/2 יחידה בינונית – סה”כ (83 גרם), קלוי.
זיתי קלמטה – חופן (40 גרם)
בזיליקום – חופן (6 גרם), קצוץ.
שום – 3.5 שיניים, 3-4 שיניים קצוצות.
דבש – כפית (9 גרם)
שמן זית – 2 כפות – סה”כ (20 מ”ל), איכותי.
חומץ בלסמי – 2½ כפות – סה”כ (25 מ”ל)
מיץ לימון – כף (10 מ”ל)
מלח – 1/2 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה
פסטרמה של פעם – אריזת ואקום (200 גרם), חתוכה גס.
אופן הכנת המתכון
- לבשל את הפסטה על פי הוראות ההכנה ולהניח בקערה גדולה ועמוקה.
- להוסיף לקערה את כל שאר המצרכים לפי הסדר ולערבב היטב.
- בתיאבון (:
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.