המצרכים (6-8 מנות):
- 5 כוסות שעועית לבנה יבשה.
- בצל גדול קצוץ.
- 3 כפות שמן זית.
- חבילת נקניקיות קנאקרס של מעדני יחיעם חתוכות לטבעות.
- תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות.
- גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות (רק החלק הלבן).
- רבע פלפל צ’ילי חריף קצוץ דק (אדום או ירוק).
- 3 שיני שום פרוסות.
- 5-6 עגבניות בינוניות קצוצות.
- 1-2 כפות רסק עגבניות.
- ¾ כפית מלח.
- ½ כפית פלפל שחור.
- כפית פפריקה.
- כפית בזיליקום מיובש.
- ¾ כפית סוכר.
- ¼ כפית כורכום.
- ¼ כפית כמון.
אופן ההכנה:
- להשרות את השעועית הלבנה למשך לילה, לשטוף היטב, להביא לרתיחה בסיר, לסנן ולשטוף.
- בטרם ההכנה להפשיר את הנקניקיות.
- בסיר לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה ולהוסיף לטיגון את הנקניקיות, תפוח האדמה, הסלרי, הפלפל החריף והשום לכ- 3-4 דקות.
- להוסיף מים עד כ- ¾ מגובה הסיר.
- להוסיף לסיר את השעועית הלבנה המבושלת, כל מצרכי העגבניות וכל התבלינים, ולערבב היטב.
- לבשל במשך כ- 50-60 דקות עד להתרככות השעועית הלבנה (ניתן בשלב הזה להוסיף את הנקניקיות לקראת סוף הבישול, מעט מטוגנות, במקום להוסיף אותן בהתחלה אם לא רוצים אותן מבושלות מדי).