יששששש לנו מתכון מושלם בשבילכם! בריא, מהיר וקל, לאכול בבית או לארוז בסל…
10 דקות ויש צלחת מלאה לביבות זהובות. אפשר להכין על הילדים.
המצרכים :
- בצל בינוני
- 150 ג’ סרוולט בסגנון הונגרי יחיעם
- כף סוכר חום דמררה
- 2 גזרים
- 2 זוקיני קטנים
- בטטה
- 3 שיני שום
- 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
- ביצה
- 90 ג’ קמח
- (חצי כוס + 2 כפות נוספות)
- כפית מלח קצת פחות
אופן ההכנה:
- להרתיח סיר עם מים תפוח אדמה אחד לקלף ולהכניס למים ולבשל עד שהוא רך, להוציא ולמעוך כמו פירה.
- לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא שקוף להוסיף את הסוכר חום ולערבב עד שכל הסוכר נמס ולהעביר לקערה.
- לקלף את הבטטה התפוחי אדמה והגזר את הזוקיני אין צורך לקלף, לגרד את הירקות בחורים הגדולים ולהוסיף לבצל יחד עם התפוח אדמה שמעכנו.
- לחתוך את הסלמי לקוביות קטנות להוסיף לירקות יחד עם הביצה הקמח ולהמליח.
- לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לעשות לביבות להניח במחבת לשטח קצת עם מזלג, לטגן עד שהצד התחתון מזהיב יפה ואז בעדינות להפוך לצד השני, לטגן עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג.
- אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות להכין תבנית עם נייר אפייה לשמן יפה את הנייר, לסדר את הלביבות, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות, לוודא שהצד התחתון מזהיב לפני שהופכים את הלביבה, את הצד את השני לאפות כ 20 דקות, לבדוק שאכן הזהיב.