מתכון מעולה ושווה ביותר שהכינה לנו ניקי. הילדים מתלהבים ומחסלים. התוצאה הסופית מושלמת והנקניקיות ללא חומרים משמרים. אפשר להכין הרבה ולהקפיא ☺

נקניקייה בלחמניה – 18 יחידות

מצרכים:

  1. 500 ג' קמח רגיל (שלוש וחצי + כף נוספת)
  2. חצי שקית שמרים טריים
  3. כף גדושה סוכר
  4. כפית גדושה מלח
  5. 80 מ"ל שמן (שליש כוס)
  6. 230 מ"ל מי ברז (כוס פחות טיפונת)
  7. נקניקיות ללא חומרים משמרים של יחיעם
  8. ביצה טרופה
  9. שומשום

איך מכינים:

לקצוץ בצל ולטגן עד שנהיה שקוף

  1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  1. לחלק את הבצק ל 18 יחידות, לרדד לאליפסה ולגלגל לגליל. אחרי שכל הגלילים מוכנים לגלגל כל גליל לגליל דק ומאורך. זה אמור להיות פי 4 מגודל הנקניקייה.
  1. ללפף כל גליל על הנקניקייה ולחתוך שאריות. תשאירו קצוות זה לא צריך להגיע ממש עד הסוף.
  1. להתפיח כ 15 דקות. בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.
  1. להבריש עם ביצה ולפזר שומשום, לאפות כ 15 – 20 דקות או עד שמזהיב.

למתכון המקורי:  

http://www.nikib.co.il/food-for-kids/60803/

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף