פסטרמה הודו עם דבש ללא חומרים משמרים
מה צריך:
- המצרכים (2 תבניות אינגליש קייק / תבנית אחת גדולה):
- 5 תפוחי אדמה בינוניים.
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות.
- 1 קרישה, חתוכה לטבעות (החלק הבהיר).
- 3 שיני שום, קצוצות.
- 200 גרם (אריזה) פסטרמה של פעם של יחיעם, חתוכה לקוביות.
- 1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות.
- 1 סלסלת פטריות, חתוכות לקוביות.
- 4 ביצים.
- 3-4 כפות שמן.
- 1 כפית שטוחה מלח.
- 1/2 כפית פלפל שחור.
- 1/2 כפית כורכום.
- 1/2 כפית כמון.
- 1/3 כפית שבבי צ’ילי (אופציונלי).
- חופן פירורי לחם.
איך מכינים:
- מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים לגמרי, מקלפים ומועכים למחית גסה, אפשר ואפילו עדיף עם גושים קטנים.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- מחממים המחבת 2 כפות שמן ומטגנים בצל, קרישה ושום עד להזהבה. מוסיפים פסטרמה וממשיכים לטגן תוך ערבוב. מוסיפים גזר ופטריות ומטגנים עוד 5 דקות תוך ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים ותבלינים.
- מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המעוכים את תכולת המחבת ותערובת הביצים ומערבבים בפעם נוספת והאחרונה.
- משמנים היטב תבניות כולל הדפנות ומפזרים פירורי לחם. יוצקים את התערובת, משטיחים ע”מ למלא את כל כיסי האוויר ואופים כשעה, או עד שהפשטידה משחימה יפה.
- מוציאים מהתנור, מקררים קצת, מניחים צלחת גדולה על התבנית והופכים את הפשטידה על הצלחת.
- חותכים ומגישים.