לחם הודי (paratha) על מחבת עם מלית תפוחי אדמה ופרושוטו
איך מכינים?
המצרכים (ל- 4 לחמים בקוטר כ- 20 ס”מ):
הבצק:
- 350 גרם (2.5 כוסות) קמח.
- 1 כפית מלח.
- 3 כפות שמן.
- 3/4 כוס + 1 כפית מים (להוסיף בהדרגה לפי הצורך).
המלית:
- 2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות.
- 2 גבעולים בצל ירוק, חתוך (החלק הירוק בלבד).
- 1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר (לפי הטעם, אופציונלי).
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- 1 כפית כמון.
- 1 כפית כורכום.
- 1/2 כפית קינמון.
- 1/2 כפית פפריקה חריפה.
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים.
- 50 גרם (חצי אריזה) פרושוטו של יחיעם.
- שמן להברשה של הלחמים.
איך מכינים:
- מנפים קמח, מייצרים במרכז גומחה ומוסיפים מלח, שמן ומים (בהדרגה). מערבבים בעזרת הידיים ולשים כ- 5 דקות לבצק אחיד ואלסטי. מניילנים ומשאירים לנוח ל- 30 דקות בטמפרטורת חדר.
- מכינים מלית: מבשלים תפוחי אדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים לפירה גס, אפשר עם גושים קטנים.
- מוסיפים בצל ירוק, ג’ינג’ר ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מחלקים את הבצק והמלית לארבעה חלקים שווים.
- מרדדים כל חתיכת בצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי 2-3 מ”מ. מניחים במרכז 2-3 פרוסות פרושוטו ואת מלית תפו”א, וסוגרים את הקצוות מעל למעין כיס הדוק. מקמחים עוד טיפה את משטח העבודה, הופכים את הכיס עם התפר כלפי מטה ומרדדים שוב לפיתה בקוטר כ- 20 ס”מ.
- מחממים היטב מחבת יבשה ומטגנים כל פיתה כ- 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה.
- מברישים כל לחם בשמן ומגישים. אפשר בליווי רוטב פיקנטי.