לביבות ירק טעימות ביותר

רמת קושי:

כמה זמן:

מרכיבים:

אופן ההכנה:

אחד הדברים הכי כיפיים שיש זה להכין לביבות, אני בודקת איזה ירקות נותרו אני משתדלת להכין מכמה צבעים שיהיה מעניין, זה צריך להראות יפה נכון ?

10 דקות ויש צלחת מלאה לביבות זהובות על השולחן.

מתכון ללביבות ירק שהוספתי לו שדרוג שיהיה מעניין זה עשה אותן אפילו יותר טעימות.  הוספתי עוד כמה דברים טעימים ליד וזה מושלם!

כיף להתחיל את השבוע עם דברים טובים.

 

מרכיבים ל 10 יחידות : 

  • בצל בינוני
  • 150 ג’ סלמי של יחיעם
  • כף סוכר חום דמררה
  • 2 גזרים
  • 2 זוקיני קטנים
  • בטטה
  • 3 שיני שום
  • 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • ביצה
  • 90 ג’ קמח
  • (חצי כוס + 2 כפות נוספות)
  • כפית מלח קצת פחות

 

הכנות :

  1. להרתיח סיר עם מים תפוח אדמה אחד לקלף ולהכניס למים ולבשל עד שהוא רך, להוציא ולמעוך כמו פירה.
  2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא שקוף להוסיף את הסוכר חום ולערבב עד שכל הסוכר נמס ולהעביר לקערה.
  3. לקלף את הבטטה התפוחי אדמה והגזר את הזוקיני אין צורך לקלף, לגרד את הירקות בחורים הגדולים ולהוסיף לבצל יחד עם התפוח אדמה שמעכנו.
  4. לחתוך את הסלמי לקוביות קטנות להוסיף לירקות יחד עם הביצה הקמח ולהמליח.
  5. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לעשות לביבות להניח במחבת לשטח קצת עם מזלג, לטגן עד שהצד התחתון מזהיב יפה ואז בעדינות להפוך לצד השני, לטגן עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג.
  6. אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות להכין תבנית עם נייר אפייה לשמן יפה את הנייר, לסדר את הלביבות, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות, לוודא שהצד התחתון מזהיב לפני שהופכים את הלביבה, את הצד את השני לאפות כ 20 דקות, לבדוק שאכן הזהיב.

 

הוגש עם צ’יפס אפוי סלט עגבניות פיתות בטאבון וטחינה.

כדאי לדעת ש…

בהתחלה כשעושים את הלביבות אין צורך להוציא נוזלים אבל בהמשך כן יש צורך להוציא נוזלים לפני שמתחילים לטגן, מומלץ לעבוד מהר בגלל שהירקות מגירים נוזלים ואז יותר קשה לעשות לביבות.

אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אפשר לאכול חמים, קר או בטמ”פ החדר. רק תפוח אדמה אחד מבשלים השאר מגרדים.

פרימיום

 

 

 

 

נקניקיות

נקניקיות

נקניקיות פרימיום

 

 

מוסדי

נקניקיות

פרוסים

 

 

החדשים שלנו

כל החדשים

 

 

 

דילוג לתוכן