פסטרמה הודו עם דבש ללא חומרים משמרים

מה צריך:

  • המצרכים (2 תבניות אינגליש קייק / תבנית אחת גדולה):
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים.
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות.
  • 1 קרישה, חתוכה לטבעות (החלק הבהיר).
  • 3 שיני שום, קצוצות.
  • 200 גרם (אריזה) פסטרמה של פעם של יחיעם, חתוכה לקוביות.
  • 1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות.
  • 1 סלסלת פטריות, חתוכות לקוביות.
  • 4 ביצים.
  • 3-4 כפות שמן.
  • 1 כפית שטוחה מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.
  • 1/2 כפית כורכום.
  • 1/2 כפית כמון.
  • 1/3 כפית שבבי צ'ילי (אופציונלי).
  • חופן פירורי לחם.

איך מכינים:

  1. מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים לגמרי, מקלפים ומועכים למחית גסה, אפשר ואפילו עדיף עם גושים קטנים.
  2. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  3. מחממים המחבת 2 כפות שמן ומטגנים בצל, קרישה ושום עד להזהבה. מוסיפים פסטרמה וממשיכים לטגן תוך ערבוב. מוסיפים גזר ופטריות ומטגנים עוד 5 דקות תוך ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. בקערה נפרדת טורפים ביצים ותבלינים.
  5. מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המעוכים את תכולת המחבת ותערובת הביצים ומערבבים בפעם נוספת והאחרונה.
  6. משמנים היטב תבניות כולל הדפנות ומפזרים פירורי לחם. יוצקים את התערובת, משטיחים ע"מ למלא את כל כיסי האוויר ואופים כשעה, או עד שהפשטידה משחימה יפה.
  7. מוציאים מהתנור, מקררים קצת, מניחים צלחת גדולה על התבנית והופכים את הפשטידה על הצלחת.
  8. חותכים ומגישים.

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף