פוקצ'ה עם כתף בקר מפולפל וירקות

 

המצרכים (4 מנות):

הבצק:

  • ½ ק"ג קמח פיצה/פוקצ'ה.
  • כף שמרים יבשים.
  • כף סוכר.
  • ¼ כוס שמן זית.
  • ½ כפית מלח.
  • כוס מים (לפי הצורך).

התוספות:

  • חבילת כתף בקר מפולפל של מעדני יחיעם חתוך גס.
  • רצועות בצל סגול.
  • עגבניות שרי חצויות.
  • רצועות פלפלים.
  • זיתי קלמטה.
  • שיני שום פרוסות.
  • שמן זית לזילוף.
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:

  • לערבל את הקמח עם השמרים היבשים והסוכר.
  • להוסיף את שמן הזית ואת המים באיטיות ובהדרגה תוך כדי ערבול למשך כ- 5-6 דקות.
  • להוסיף לבסוף את המלח ולערבל עוד כ- 2-3 דקות.
  • להוציא את הבצק מקערת המיקסר ולהניח בקערה מכוסה במגבת להתפחה של כשעה.
  • ללוש מעט את הבצק ולהוריד את נפחו, לשמן מעט בשמן זית ולהתפיח שוב כחצי שעה מכוסה.
  • לחלק את הבצק לכדורים שווים (בגודל שרוצים את הפוקצ'ות בעיקרון) ומעצבים לצורת פוקצ'ה בידיים משומנות.
  • להניח את הפוקצ'ות בתבנית עם נייר אפייה משומן, ליצור גומות ולהניח את התוספות.
  • לזלף מעט שמן זית מלמעלה ולהכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות.

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף