נקניקיות בבצק בסגנון "תחרה"

מה צריך?
( 20 לחמניות )

  • 230 מ"ל (1 כוס פחות 1 כף) מים פושרים
  • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 20 (2 אריזות) נקניקיות וינר של יחיעם
  • ביצה להברשה + שומשום

 

איך מכינים:

  1. מניחים בקערת מיקסר מים, סוכר ושמרים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה (לא חובה – אפשר לדלג על שלב זה). מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה שמן וקמח ומעבדים כ- 5-6 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים כשעה המקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומחלקים אותו ל- 20 חלקים שווים.
  4. מרדדים כל חלק למלבן בגודל בערך 12X8.
  5. מניחים נקניקיה בקצה מלבן הבצק ועוטפים בו את הנקניקייה. מקפלים את קצוות הבצק כלפי מטה וסוגרים היטב את התפר. מניחים את הנקניקיות העטופות עם הצד של התפר במרווחים גדולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. בעזרת סכין חדה מייצרים על "המעטפות" חתכים ברוחב 1.5 – 2 ס"מ (לא חותכים עד הסוף), והופכים את החלקים החתוכים לסירוגין – פעם לצד ימין, ופעם לצד שמאל.
  7. מכסים את הלחמניות המוכנות ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות (לא חובה).
  8. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  9. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים כ- 20-25 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות.

בתאבון

 

 

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף