המצרכים (6-8 מנות):

  • 5 כוסות שעועית לבנה יבשה.
  • בצל גדול קצוץ.
  • 3 כפות שמן זית.
  • חבילת נקניקיות קנאקרס של מעדני יחיעם חתוכות לטבעות.
  • תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות.
  • גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות (רק החלק הלבן).
  • רבע פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק (אדום או ירוק).
  • 3 שיני שום פרוסות.
  • 5-6 עגבניות בינוניות קצוצות.
  • 1-2 כפות רסק עגבניות.
  • ¾ כפית מלח.
  • ½ כפית פלפל שחור.
  • כפית פפריקה.
  • כפית בזיליקום מיובש.
  • ¾ כפית סוכר.
  • ¼ כפית כורכום.
  • ¼ כפית כמון.

אופן ההכנה:

  • להשרות את השעועית הלבנה למשך לילה, לשטוף היטב, להביא לרתיחה בסיר, לסנן ולשטוף.
  • בטרם ההכנה להפשיר את הנקניקיות.
  • בסיר לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה ולהוסיף לטיגון את הנקניקיות, תפוח האדמה, הסלרי, הפלפל החריף והשום לכ- 3-4 דקות.
  • להוסיף מים עד כ- ¾ מגובה הסיר.
  • להוסיף לסיר את השעועית הלבנה המבושלת, כל מצרכי העגבניות וכל התבלינים, ולערבב היטב.
  • לבשל במשך כ- 50-60 דקות עד להתרככות השעועית הלבנה (ניתן בשלב הזה להוסיף את הנקניקיות לקראת סוף הבישול, מעט מטוגנות, במקום להוסיף אותן בהתחלה אם לא רוצים אותן מבושלות מדי).

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף