לחם הודי (paratha) על מחבת עם מלית תפוחי אדמה ופרושוטו

איך מכינים?

המצרכים (ל- 4 לחמים בקוטר כ- 20 ס"מ):

 

הבצק:

  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח.
  • 1 כפית מלח.
  • 3 כפות שמן.
  • 3/4 כוס + 1 כפית מים (להוסיף בהדרגה לפי הצורך).

 

המלית:

  • 2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות.
  • 2 גבעולים בצל ירוק, חתוך (החלק הירוק בלבד).
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לפי הטעם, אופציונלי).
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 1 כפית כמון.
  • 1 כפית כורכום.
  • 1/2 כפית קינמון.
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה.
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים.
  • 50 גרם (חצי אריזה) פרושוטו של יחיעם.
  • שמן להברשה של הלחמים.

 

איך מכינים:

  1. מנפים קמח, מייצרים במרכז גומחה ומוסיפים מלח, שמן ומים (בהדרגה). מערבבים בעזרת הידיים ולשים כ- 5 דקות לבצק אחיד ואלסטי. מניילנים ומשאירים לנוח ל- 30 דקות בטמפרטורת חדר.
  2. מכינים מלית: מבשלים תפוחי אדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים לפירה גס, אפשר עם גושים קטנים.
  3. מוסיפים בצל ירוק, ג'ינג'ר ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  4. מחלקים את הבצק והמלית לארבעה חלקים שווים.
  5. מרדדים כל חתיכת בצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי 2-3 מ"מ. מניחים במרכז 2-3 פרוסות פרושוטו ואת מלית תפו"א, וסוגרים את הקצוות מעל למעין כיס הדוק. מקמחים עוד טיפה את משטח העבודה, הופכים את הכיס עם התפר כלפי מטה ומרדדים שוב לפיתה בקוטר כ- 20 ס"מ.
  6. מחממים היטב מחבת יבשה ומטגנים כל פיתה כ- 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה.
  7. מברישים כל לחם בשמן ומגישים. אפשר בליווי רוטב פיקנטי.

 

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף