יופי של נישנוש נחטף אחד אחרי השני יוצא חמוד בטירוף לא הפסקנו לאכול עד שהקערה התרוקנה ותחשבו שהכנתי הרבה ידעתי שזה יגמר מהר.

ההכנה לא קשה פירטתי הכל בתמונות שיהיה הכי קל להכין והתוצאה פשוט מקסימה. מומלץ להכין זה טעים ביותר.

מרכיבים לכ- 48 יחידות :

  • 300 ג' קמח  (2 כוסות + 2 כפות קמח)
  • חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמריים טריים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 160 מ"ל מים חמים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
  • 3/4 כף סוכר
  • כפית מלח
  • 250 ג' נקניקיות קרקובר של יחיעם
  • ביצה טרופה
  • שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים להפעיל את המיקסר במהירות נמוכה ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח כשעה פלוס או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק לרדד לעלה ולקרוץ עיגול בקוטר 22 ס"מ או מראש לרדד לגודל לזה. לחלק כל עיגול ל 16 משולשים כמו שחותכים פיצה.
  3. לחצות את הנקניקיות לחצי וכל חלק לחתוך לארבע מקלות, לקחת משולש מעט למתוח אותו, בקצה הרחב להניח מקל ולגלגל מלמעלה ועד למטה.
  4. לסדר בתבנית להתפיח כ 15 דקות, בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום.
  5. להכניס לתנור ולאפות 15 – 20 דקות המאפה מקבל צבע זהוב יפה.

 

 

כדאי לדעת ש…

ניתן להקפיא, אם רוצים חטיפים יותר גדולים אפשר לחתוך את העיגול לשמונה משולשים.

צילום: יולה זובריצקי

הצטרפו למועדון הדיגיטלי וקבלו מתכונים,
טיפים והטבות בלעדיות ישירות למייל:

אנו מכבדים את פרטיותך ולעולם לא נעביר מייל זה לגורם נוסף